Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőséget

Soron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihasználhatja a bennük rejlő maximális potenciált, ezáltal élete még kényelmesebbé és praktikusabbá tehető. Olyan megoldásokról lesz szó, mint a bővíthetőség, karbantartás, áthelyezés, energiatakarékosság. Első cikkünkben a méretek közötti választásban segítünk eligazodni.

Mobilházat szeretnék, de mekkorát? – Az optimális mobilház méret

Lakás vásárlásakor mindig felmerül a méret dilemmája: hiszen már létező, felépített lakások közül kell választanunk, még akkor is, ha egy éppen most épülőt vettünk meg. Egyszerre kell megtalálnunk a megfelelő méretet, és számunkra optimális belső elosztást. Az egyik megfelelő méretű, de kicsi a háló, és túl nagy az erkély, míg a másik megfelelő elosztású, de minden lehetne egy kicsit nagyobb. A végeredmény megszületéséhez mindig valamilyen kompromisszumot kell kötni.

Ezzel szemben mobilház vásárlásakor egy kevésbé ismert, de mindenképpen kellemes érzéssel szembesülhetünk: (majdnem) mindent mi magunk határozunk meg, így a méretet és a helységek elosztását is. Kompromisszumok nélkül. Így a különböző ingatlanos oldalak böngészése helyett az optimális méret kiválasztásával és a belső terek testreszabásával tölthetjük az időnket. Cikkünkben ehhez hoztunk pár támpontot, hogy könnyebben meglegyen a helyes válasz.

Első lépések – a kihasználás meghatározása

A helyes méret kiválasztásához két dolgot kell végiggondolni: hányan és mire fogják használni az elkészült mobilházat. Ha lakhatási célra akarják használni, akkor szükség van mindenkinek saját szobára, de ha például egy újhullámos kifőzdét szeretne üzemeltetni benne, akkor – bár valószínüleg nem lesznek ott éjjel-nappal – a működést ellátó személyeknek kényelmesen férniük a balesetmentes munkavégzéshez. A felhasználók száma már jó kiinduló pont a megfelelő mobilház méret meghatározásához. Ha például hétvégi házát szeretné szaunával, vagy partiházzal bővíteni, bár nagyobb létszámmal lesznek jelen az emberek, hálószobákat nem szükséges kialakítani, így kompaktabb megoldásban is gondolkodhat.

A gyártás adta keretek

Bár gyártásunk során maximálisan megrendelőink igényeit igyekszünk kielégíteni, technológiánknak is megvannak a korlátai: a legkisebb alapterületű mobilház, melyet el tudunk készíteni, 8x3 méter alapterületű. Ezt a méretet inkább üzleti felhasználásra ajánljuk, hiszen egy ember életvitelszerű használatához is meglehetősen szűkös lenne. A gyártási lehetőségek felső korlátja pedig 52 nm. Ez persze nem azt jelenti, hogy maximum 52 nm lehet mobilháza mérete, hanem, hogy 1 modul maximum ekkora lehet. A modulos gyártási folyamatnak köszönhetően két, de akár több mobilházat is össze tudunk építeni úgy, mintha azok eredetileg is egy épületet alkottak volna, látható és érzékelhető különbség nélkül. 24 négyzetmétertől nagyobb mobilházat tehát bármekkora kivitelben el tudunk készíteni, az Ön igényeire szabva.

Bővítési lehetőségek

Pontosan az előbb ismertetett modulos gyártási technológiának köszönhetően mobilháza bármekkora méretű és elhelyezkedésű lehet. Bővül a család, és szükség lenne egy újabb gyerekszobára és fürdőre? Nem gond. Legyártjuk abban a stílusban a kiegészítő lakrészt, melyet eredeti otthonához is választott, és hozzácsatoljuk. Vállalkozása bővül, több alkalmazottja lett, esetleg a kiszolgáló teret szeretné bővíteni? Ezt is elkészítjük Önnek. Otthonról dolgozik, és irodáját szívesen kiegészíteni egy fotóstúdióval? Semmi akadálya. Bármilyen bővítésben is gondolkodik, megoldható.

Kedvenc megoldásaink közé tartozik az emeletes mobilház, amikor is több modult nem egymás mellé, hanem emeletszerűen helyezünk el, így akár apartmanként is funkcionálhatnak az egyes szintek, de igazi gyerekbirodalom is létrehozható a felső szinten.

A bővítési lehetőséget kihasználva akkor is érdemes mobilházat választania, ha jelenleg csak egy kisebb méretűt engedhet meg magának, így például friss házasoknak sem jelent akkora anyagi megterhelést az elköltözés, és családalapításkor ráérnek bővítéssel gyerekszobát legyártani, mely pár hét alatt el is készül, és azonnal használható.

Ha még nincs konkrét elképzelése a mobilház méretét illetően, tekintse meg alaprajz ötleteinket.


 

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette