Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

Törpe összkomfort – 30 nm mobilház

30nm mobilház – összkomfortos variációk

Ha egy 30nm mobilházra gondolunk, felejtsük el a zsúfolt, szük tereket: praktikus belső kialakításokkal, elválasztóelemekkel egy igazán tágas, komfortos és élhető otthont teremthetünk magunknak. Mostani cikkünkben ezt az alapterületet választó vásárlóinknak szeretnénk segíteni pár hasznos tippel, amivel könnyedén növelhetik a térérzetet.

Tértágítás mesterfokon

A kis alapterületű mobilházak esetében kulcsfontosságú, hogy a viszonylag limitáltabb belteret olyan elemekkel és színekkel lássuk el, melyek növelik a térérzetet. Ilyenek például a semleges színű falak, mint a fenti képen is látható szürke. A fehér steril hatásához képest egy sokkal elegánsabb, loftosabb jelleget kölcsönöz a térnek. Fontos azonban arra figyelnünk, hogy ne válasszunk túl sötét árnyalatot, hiszen a sötét tónusok pontosan szűkítik a teret – egy 15, 20%-os szürke kiváló választás lehet. A világos, természetes színek tovább növelik a térérzetet, a meleg árnyalatok és kellemes minták – pl. a tapétán – otthonossá teszik a falakat. A nagy üvegfelületek, tolóajtók pedig fokozzák a térélményt.

Tükröm-tükröm

Klasszikus praktika, de mindig beválik: alkalmazzunk tükröket, főleg olyan falfelületeken, ahol keskenyebb a tér. Ezzel optikailag rengeteg nagyíthatunk a téren. De ugyanezt alkalmazhatjuk egy-egy hosszabb folyosó végén gondosan elhelyezett, egész falat beborító tükörrel. Tükörválasztásnál most kerüljük a robosztus kerettel ellátottakat, helyettük inkább válasszunk vékony, letisztult, akár fémes hatású kereteket. Mivel kis alapterületen gazdálkodunk, fontos a praktikus helykihasználás, ezért érdemes beépített és süllyesztett bútorokat vásárolni, vagy készíttetni. Ráadásul – ötzözve a kellemeset a hasznossal – tükörrel borított szekrényajtókkal egyszerre növelhetjük meg 30nm-es mobilotthonunk térérzetét, és hozunk létre praktikus tárolókat.

 

Térelválasztók

Térelválasztók segítségével kiválóan tudjuk a teret anélkül tagolni, hogy falakat kellene felhúznunk. Tágas marad a tér, ugyanakkor leválaszthatunk magunknak privát kis kuckókat – hálószobát, dolgozószobát, bármilyen szobát, ahol szeretnénk egy kis magánszférát. Ahhoz, hogy a lakás designja is a helyére kerüljön, gondolkodhatunk bátran egy magasabb könyvesszekrényben, hosszabb tévéállványban, vagy különböző felületkezelt, geometrikus elemekben. Ha mindezt spotlámpákkal, és koncentráltabb világítással is megerősítjük, a cikk első részében ismertetett elegáns hangulatot csak tovább fokozzuk.

Beépített megoldások

A 30nm mobilház titka a profi helykihasználás, aminek nélkülözhetetlen összevetői a praktikus megoldások:

  • Beépített szekrényekkel, ágyneműtartókkal remekül elrejthetjük a lakásban ruháinkat, dolgainkat, anélkül, hogy zsúfolttá tennénk azt. Ráadásul, ha a szekrény ajtaját tükörrel fedjük le, akkor méginkább növelhetjük a térérzetet.
  • A fürdőszobát is próbáljuk meg úgy kialakítani, hogy a gépek is egymás fölött, beépítve legyenek, szekrénybe. A lakás közös területeit a fürdőszoba rovására azzal is növelhetjük, ha kád helyett zuhanykabint építünk be. Fontos azonban, hogy a fürdőben világos színek és sok tükör uralkodjon, hogy ne érezzük szűknek a helyiséget.
  • A tévét tévészekrény helyett szereljük fel a falra, vagy még frappánsabb megoldás, ha elrejtjük az ágykeretben, esetleg álmennyezettel a falba süllyesztjük.
  • Ma már több gyártó is készít olyan franciaágyakat, melyek napközben felhajthatóak, így rögtön kapunk 4 négyzetméter többletet, amit napközben kényelmesen használhatunk.

 

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette