Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

Téli hangulat felsőfokon – JOTUL öntöttvas kályha

Hangulatos téli esték

A norvégok már csak tudják, mi az a hideg tél, hiszen az év nagyrészében kemény mínuszokkal találják szembe magukat. A JOTUL öntöttvas kandalló termékcsalád is ízig-vérig norvég: kellően minimál, hogy a funckionalitása érvényesüljön, és 160 év szakértelmét hordozza magában. De természetesen kandallót nem csak ezért választunk – a ropogó tűz téli varázsa semmihez sem hasonlítható hangulatot hordoz magában. Jól tudjuk ezt mi is, ezért kínálunk mobilházainkhoz JOTUL öntöttvas kandallókat és kályhákat.

JOTUL öntöttvas kályha – tömör téli varázs

A Jotul kandallók és kályhák gyakorlatilag elpusztíthatatlan darabok, hiszen tömör öntöttvasból készülnek, a mai napig kézi formatervezéssel és összeszereléssel Norvégiában. Az elmúlt 160 évben rengeteget fejlődtek, de eközben mégis megmaradtak abban a semmihez sem hasonlítható skandináv stílusban: feltünő, mégsem hivalkodó, letisztult, ugyanakkor a végletekig pratikus kialakításuk nagyon népszerűvé tette őket. És tegyük a szívünkre a kezünket – mindannyian imádjuk a ropogó tűz halk sistergését. Tudja ezt a gyártó is, így mára már rengeteg stílusban kaphatóak a kandallók és kályhák. Ezek közül természetesen bármelyiket be tudjuk építeni új mobilházába.

 

Mekkora kandallót érdemes választani?

Természtesen ez a kérdés többtényezős: átlagos belmagasság mellett körülbelül 40-100W/nm teljesítményt kell számolni. Tehát, például egy 18nm-es mobilház esetén elég a legkisebb modelleket alkalmazni, és máris meleget varázsoltunk otthonunkba. Nagyobb mobilházak esetén, ha a legnagyobb légtérbe helyezzük el az öntöttvas kályhát vagy kandallót. könnyedén be tudjuk vele fűteni a kisebb légtereket is, akár 100nm-ig. A legtöbb Jotul típus elérhető különböző méretekben, így könnyedén megtalálja a stílusban is mobilházához passzoló gyártmányt.

Változatos design

A norvég kandallók ötvözik a merész vonalvezetéseket és a praktikumot, így a kínálatban találhatunk lávakővel szerelt típust, minimalista hasábot, mely beépíthető a kürtőbe, oválisat, hagyományos díszített típust, de fekete, fehér és barna színűt is. A gyakorlatiasság jegyében a legtöbb darab rendelkezik tüzifa tartóval, így gyorsan és felesleges kosz nélkül tudunk tüzet gyújtani a készülékben. Az egyes típusokat megtalálja a gyártó honlapján, szemezgessen kedvére.

Apropó tűgyújtás. Tudta, hogy minél szárazabb a fa, annál tovább ad meleget, és ég a tűz? A beépített tűzifa tartók ezért is praktikusak, mert a mellettük lévő közvetlen meleg kiszárítja a bennük lévő fát, így, mire tűzgyújtásra kerül a sor, az optimális, 12% alatti nedvességtartalommal dolgozhatunk, és élvezhetjük sokáig a meleget és a tűz halk ropogását.


 

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette