Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a beérkező napsugarakat, és energiatakarékos fűtésrendszer segítségével biztosítjuk egész évben az egyenletes meleget otthonában.

ADAX elektromos fűtésrendszer – az energiatakarékos megoldás

Északon az éjszakák bizony hidegek, a norvégoknál ezt jobban kevesen tudják. Nem meglepő tehát, hogy pont ők azok, akik innovatív fűtési technológiákkal állnak elő, melyek egyszerűek, gazdaságosak és letisztultak. Pontosan ezen jellemzőik alapján döntöttünk mi is úgy, hogy az általunk gyártott mobilházak választott fűtésrendszerei közül az egyik pontosan a ADAX rendszere lesz. Ráadásul szuperül mutat bármilyen minimál berendezésű otthonban. Lássuk, hogyan működik a gyakorlatban:

A fűtés elve

A falra szerelt fűtőelem egy speciális, nem izzó kerámialapot tartalmaz, mely gyakorlatilag korlátlan élettartammal rendelkezik. A fűtőtestben nem található semmilyen mozgó alkatrész, így semmilyen zajt nem ad ki működés közben. Továbbá a mozgó alkatrészek hiánya a meghibásodásokat is kiküszöböli.

Maga a szerkezet fűtési elve az időjáráson alapul, tehát roppant egyszerű: az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a kerámia fűtőbetét felmelegíti, ami a fizika törvényei szerint a frontlapon található kivezető rácson keresztül felemelkedik. Mivel a készülék ventilátort semt tartalmaz, így nem fújja a levegőt, hanem a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti, egyenletes hőmérsékletet teremtve ezzel az egész mobilházban.

A fűtőpanelek teljesítményei 250-2000 W-ig változnak, és különböző méretekben léteznek. További előnyük kis helyigényük: felszerelve is csupán 9 cm a faltól mért vastagságuk.

Működtetés

A rendszer – ahogy fentiekben is olvasható – roppant egyszerű elemekből áll össze, és nem tartalmaz semmilyen motort, ventilátort, vagy közeget, emiatt kedvező az ára, de ami még fontosabb: maximális hatékonysággal és hőveszteség nélkül tud működni.

Továbbá sejthető az is, hogy működtetése is követi letisztult formatervét. Nos, ez így is van: az elektromos fűtésrendszer működtetését a paneleken található elektromos termosztátok biztosítják, melyekkel akár helységenként szabályozható a hőmérséklet. Ezek a termosztátok nagy pontosággal érzékelik a szoba hőmérsékletét, és maximum 0,5 foknyi eltérést engedélyeznek a beállított hőfokhoz képest.

Emellett programozható is az egész rendszer, a programozásnak köszönhetően pedig még nagyobb energia-megtakarítás érhető el, a kényelemről nem is beszélve: a programozott termosztátok segítségével ugyanis automatikusan felfűthető mobilháza, mire például hazaér a munkájából, vagy a család megérkezik a nyaralásból. 2 hőmérséklet határozható meg az időpontok mellett, ezek a takarék és a komfort fokozatok. Előbbire engedi a hőmérsékletet csökkenni a rendszer, ha az adott helyiség nincs használva, míg a komfort hőmérséklet az, amellett Önök jól érzik magukat az otthonukban.

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette