Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházához

Cikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületekkel, tanácsokkal, inspirációt biztosítva új mobilházának tökéletes berendezéséhez. Elsőként választásunk a minimalista enteriőr, mely kifejezetten jól mutat tágas házainkban, jól illeszkedik a mobilház formájához, és kihozza a fa textúrájában rejlő természetességet. Emellett sok pozitív hatással is van életünkre: a létrehozott rend nyugalmat áraszt, a praktimuknak köszönhetően pedig mindig tudjuk, mi hol van otthonunkban.

Minimalista enteriőr – Ahol a kevesebb a több

Letisztult, minőségi, elegáns…a minimalista berendezésről általában ezek a melléknevek jutnak eszünkbe először. És valóban, egy jól összerakott, minimál hangulatú belső pontosan ezeket a jegyeket hordja magán. Nézzük, hogy mivel lehet kiváltani ezt a hatást, és egyáltalán, hogyan álljunk neki minimálban berendezni otthonunkat.

Rend a lelke mindennek

A minimalista enteriőr lelke a rend. Enélkül nem is szabad belevágni. El kell felejteni a széthagyott gyerekjátékokat, az étkezőasztalon hagyott kulcscsomókat és aprópénzt, vagy a rendetlen sminkasztalt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy otthonunkban rideg múzeumi hangulatot kellene fenntartani, csupán ahhoz, hogy érvényesülhessenek a gondosan elhelyezett és kivágatott bútorok és dekorelemek, ahhoz a környezetükben rendnek kell lennie.

A stabil alap megteremtése

A minimál megteremtéséhez létre kell hozni minden helységben egy stabil alapot, melyben építkezhetünk. A stabil alap természetesen nem fehér falakat, és fehér bútorokat jelent csupán, de érdemes betartani pár alapszabályt: az alap egy színből építkezzen, és annak is lehetőleg egyféle árnyalata jelenjen meg. Ha mondjuk meleg fehér falat képzeltünk el magunknak, akkor jöhetnek a meleg árnyalatok: a bézs halvány, pasztelesebb színvilága például kiválóan illeszkedhet, és nem bontja meg a rendet. De a barna és pasztell kék finom variánsai is jól be tudnak illeszkedni a színvilágba.

A berendezés kiválasztása – praktikum és minőség

Mivel a minimalista stílus alapvetően kevés darabbal dolgozik, különben nem maradna letisztult, ezért érdemes nagy hangsúlyt fektetni a termékek kiválasztására, mind minőség, mind praktikum tekintetében. A lakás belső tereinek fókuszában egy-egy bútordarab – kanapé, szekrény, dohányzóasztal – és azok elrendezése fog állni, így akaratlanul is nagyobb figyelmet kapnak ezek a tárgyaink, ezért fontos a minőségük. A legapróbb eltérés, kopás vagy egyenetlenség is sokkal feltünőbbé válik a dizájn miatt, úgyhogy fontos a termékek kiválasztása. Törekedjünk tehát időtálló és stílusában egyedi termékek kiválasztására, melyek magukban is tökéletesen megállják a helyüket. A minimál alapvetően szereti és törekszik is a logikára. Szükség is van rá, hiszen kevés bútort használunk, muszáj hát praktikusan rendszerezni dolgainkat. Képzeljük csak el, milyen lenne, ha a lakásnak 1 helységébe lenne zsúfolva minden ruhánk, étkészletünk és használati tárgyunk, mert mindenhol máshol a dizájn miatt nem férnek el. A minimalista bútorok általában éppen ezért praktikusak, jól rendszerezettek és pakolhatóak, de ezt is érdemes szem előtt tartani válogatás közben. Ne felejtsük, a rend mindig nyugtató hatású, legyen szó akár munkáról, akár pihenésről.

Hasznos tippek, tanácsok a minimalista enteriőrhöz

Az alapok áttekintése után nézzük, miket tehetünk annak érdekében, hogy igazán letisztult, mégis otthonos hangulatot teremtsünk otthonunkban:

  • Válasszunk helységenként 1-1 igazán kirívó darabot, ami az általunk létrehozott alapból kiugrik, és uralja a teret. Természetesen ez a darab se legyen sokszínű, vagy ötvözzön többféle felületet, stílust. De egy árnyalatban egyező, színben mégis eltérő kanapé, egy szokatlan formájú étkezőasztal, vagy egy drótból készített fali dekor szuper választás lehet.
  • A színek helyett inkább játszunk különböző felületekkel és anyagokkal. Igazán letisztult, mégis vagány hatást kelt egy olyan nappali például, ahol ugyanaz a szín visszaköszön több felületen is: például egy fehér-szürke színkombináció mellé olyan kiegészítőket választunk, ami mind pasztell türkíz színű, és ez a szín visszaköszön üvegben, fémben, műanyagban a helység több pontján is.
  • Ha már felületek: a minimalista stílusban bátran érdemes használni nyers elemeket: fát, betont, téglát, gyapjút, bársonyt, márványt, bármit, ami textúrájában is érdekes lehet.
  • Szintén érdekesek lehetnek a térbe illesztett geometrikus mintájú képek, szőnyegek, dekorelemek.
  • Ha valamelyik bútorunkat évek óta nem használjuk, szabaduljunk meg tőle. Például egy karosszék, amire még vendégeink sem ülnek, felesleges eleme a térnek, szabaduljunk tehát meg tőle.
  • Neutrális árnyalatok mellett pár élénk szín igazán feldobja a hangulatot. Például, ha étkezőnkben a monokróm árnyalatok uralkodnak, élénk piros székekkel máris izgalmat csempésztünk, meghagyva az eleganciát.
  • Új bútorainknál figyeljünk a praktikumra, ne legyenek logikátlan bútorok, mert azok megbontják a tér egységességét.
  • Ha valamilyen új dekorelem vagy bútor kerül a térbe, hozzunk ki onnan egy másikat, így frissítve a szoba hangulatát.

Végezetül pedig lássunk, pár izzik-vérig minimalista berendezést.


 

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette