Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

A hónap enteriőr stílusa – high tech

Enteriőrök stílusos mobilházához

Cikksorozatunkban hónapról hónapra különféle berendezési stílusokat mutatunk be képes illusztrációkkal, bútorokkal, kiegészítőkkel és ötletekkel, inspirációt biztosítva új mobilháza tökéletes belső terének megalkotásához. Márciusban a funkcionalista high-tech stílust vesszük górcső alá, mely a XXI. század egyik legmeghatározóbb enteriőr újdonsága, globalizált világunk megtestesítője.

High tech enteriőr – a modern funkcionalizmus

A modern high-tech mindössze pár évtizede hódít. Elsőként építészeti stílusként vált ismertté, napjainkra viszont jóval több ennél: lakberendezési stílusként, mi több, XXI. századi életmódként is definiálhatjuk. Mint enteriőr stílus, elsősorban hihetetlen technikai
megoldásaival, tágas, nagy mesterséges tereivel és extrém formai elemeivel vált igazán népszerűvé.

Magas műszaki színvonal

A high-tech a technika és informatika világa, így egyértelműen a funkcionalitást részesíti előnyben. A praktikum ennél a stílusnál mindig megelőzi a szépséget, így a high-tech mobilotthonok konyháiban dekoratív fa munkapult helyett egész biztosan könnyen tisztítható acél megoldást találunk. Az enteriőr bútorainak vonalvezetése többnyire szögletes, jellemzően éles és extrém törésekkel, ugyanakkor nem ritka a szögletes formák kerekded, íves bútorokkal történő kiegészítése sem.

Színeit tekintve többnyire feketére és fehérre, valamint fémes árnyalatokra (ezüst, acélszürke) épít, melyet – a magas műszaki színvonal jegyében – különleges színű izzók beépítésével tör meg. A high-tech stílus védjegye ugyanis a mesterséges világítás, mely nemmindennapi fényeivel (lila, zöld, kék, piros) teszi egyedivé az egyébként tágas terek komor hangulatát. A megfelelő helyekre elhelyezett izzók igazán látványos végeredményt biztosítanak, remekül feldobva mobilházának letisztult high-tech hangulatát.

A berendezés kiválasztása – túlméretezett és merész

Megdöbbentő formai megoldásai mellett a high-tech enteriőr anyaghasználata is egyedi: elsősorban krómozott felületekkel, acélszerkezetekkel és üveggel dolgozó stílus. A műanyag elemek jellemzően fémgőz bevonatot kapnak, festékekben a magasfényű lakkok, burkolatban a beton, illetve különféle márványlapok biztosítják a high-tech mobilotthonok letisztult funkcionalizmusát. A high-tech mobilház belső tervezése során tehát kemény, mesterséges anyagokat érdemes választanunk a tökéletes végeredmény elérése érdekében. A falak tekintetében a csiszolt betont vagy matt fehér megoldást ajánljuk, térelválasztóként gondolkodhatunk üvegfalakban, de a stílus jellegzetes építőkövei a tükrök is.

Hasznos tippek, tanácsok a high tech életérzés kialakításához

Amennyiben Önnek is fontos szempont a praktikum, s szívesen rendezné be mobilotthonát a nemmindennapi, funkcionalizmusa miatt kedvelt high-tech jegyében, engedje meg, hogy néhány hasznos ötlettel segítsük a megfelelő bútorok és dekoráció kiválasztását.

  • Ha bútort keresünk, krómozott acélcső, színezett üveg, tükör vagy bőrkárpitú anyagok közül válasszunk. Emellett a bútor mérete is fontos: nagy ülőfelületű, extra méretű ülőhelyek mellett döntsünk, hiszen ezek a tágas terekben mozgalmasságot éreztetnek.
  • A high-tech gépies világa könnyen személytelen és rideg érzetet kelthet, ezért érdemes a stílus merevségét oldanunk. Az enteriőr keménységét lágyíthatjuk meleg színárnyalatok beépítésével, valamint természetes anyagú – így például kő vagy fa – dekorációs elemek használatával.
  • A merészebb megoldások kedvelői a high-tech érzelemmentes világát akár egy-egy régies hangulatú, barokk vagy szecessziós bútordarab elhelyezésével is ellensúlyozhatják.
  • A fenti ellenpontoktól mentes, tetőtől talpig high-tech stílust elsősorban üzleti célra kialakított mobilházak esetén ajánljuk, hiszen míg kizárólag high-tech elemekből álló otthonunkat személytelennek érezhetjük, irodák, szalonok és magánrendelők esetében
    profizmust és gazdagságot sugall a stílus.

Végezetül pedig inspirációnak tekintse meg high tech galériánkat.


 

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette