Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

A hónap enteriőr stílusa – art deco

Enteriőrök stílusos mobilházához

Cikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületekkel, tanácsokkal, inspirációt biztosítva új mobilházának tökéletes berendezéséhez.Ehavi választottunk az art deco stílus, mely visszacsempézi a 20-30-as évek amerikai merész luxusát bútoriaval formáival. A feltűnő geometriai minták, harsány kiegészítők világa ez, ahol minden a feltűnésről és fényűzésről szól. Lássuk, hogyan adhatjuk meg belső tereinknek a Nagy Gatsby életérzést.

Art deco enteriőr – Stílusos fényűzés

Pezsgő, partik, pörgős charleston…üdvözöljük a 20-as évek Amerikájában! A Boldog Békeidők gondtalanságát, bohóságát, nagypolgári fényűzését testesíti meg minden részletében az art deco stílus kontrasztos színeivel és nagy, geometrikus formáival. Hatásvadász, feltűnő, ugyanakkor hangsúlyos részletei miatt könnyű túlzásokba esni vele. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni, hogy igényes art deco enteriőr uralkodjon mobilházában.

Merész vonalvezetés

Az art deco bohém, vidám, már-már kacérkodó hangulatát nagy, geometrikus mintákkal hozza létre. Ez lehet egy szabályos sokszögekből felépített szőnyeg, egy szögletes csillár vagy egy színes absztrakt a falon. A geometriák vonalvezetése legyen mindenképpen szabályos, és határozott, ebben a stílusban a különböző csipkés és fodros szélek mind anyagában, mind mintájában kerülendők. A lágyabb, vastagabb húsú virágok helyett például gondolkodjunk inkább hegyesebb, pálmásabb levelekben.

Fémes felületek

A 20-as évek találmánya a króm borítás, így egyértelmű, hogy a csillogó felület oszlopos része az art deco térnek. Króm kilincsek, lámpatestek, kiegészítők, tapéták, fényes felületű függönyök: a csillogás a partik eleganciáját csempészi vissza. Aki pedig melegebb hangulatokat részesít előnyben, azok használjon bátran arany, vagy az elmúlt években újra reneszánszát élő rózsaarany borítású kiegészítőket otthonába. De ugyanígy alkalmazhatóak különböző lakkolással ellátott tárgyak, és a fémszélű tükrök használata is erősíti az art deco ünnepi jellegét. Azonban vigyázzunk, hogy az arany-ezüst könnyen átfordulhat csiggesbe, és a túl sok fémes csillogás hideggé, feszültebbé teheti otthonunkat.

A berendezés kiválasztása – túlméretezett és merész

Art deco enteriőr esetén bátran essünk túlzásokba, hiszen pont ez fogja eredményezni azt, hogy a bohém elegancia uralni tudja otthonunkat. Természetesen itt is tartsuk szem előtt, hogy nem kell 1 bútordarabban összezsúfolni minden feltűnő tulajdonságot. A sarokban elhelyezett, letisztult formájú, de túlméretes fotel szögletes kárpitmintával máris art deco jelenlétet biztosít a szobába.

A túlméretes darabok mellett keressünk bátran olyan elemeket, melyek anyagukban hordozzák az art deco stílust: egy zebrafából faragott dohányzóasztalon elhelyezett, teljesen üvegből készített ékszertartó doboz például teljesen betölti a teret, hozva a különlegesen elegáns stílust. De ilyenek a lehetnek a márványfelülettel, vagy a már korábban említett króm, arany vagy rózsaarannyal kombinált bútordarabok is. Színek tekintetében a kontrasztos megoldásokat érdemes keresni 1-1 bútordarabon és a darabok kombinációin is: élénk és mély sárgát, pirosat, kéket vagy zöldet házasítva króm, fekete és ezüst árnyalatokkal. Kerülendő ezzel szemben a virág és skót minta, illetve az olyan anyagok, amik puhák, vagy egyeletlenek.

Hasznos tippek, tanácsok az art deco kialakításához

Az alapok áttekintése után nézzük, mitől lesz otthon igazán Gatsby stílusú mobilházunk:

  • Kombináljuk a világos geometriákat 1-1 antik darabbal. A vonalvezetés kiválóan vonzza a tekintetet, ahol aztán az antik kiegészítő – mondjuk egy bronzos képkeret felteszi az i-re azt a bizonyos pontot.
  • Az art deco fénykorában még csak alacsony színhőmérsékletű izzók voltak, így a lámpáinkat is azzal vértezzük fel. Vagy használjunk klasszikus, Edison izzókat. A lámpa búrája pedig üvegből, esetleg krómból legyen, rézborítással. Továbbá, írányfényekkel kiválóan tudjuk tovább hangsúlyozni különös bútordarabjainkat.
  • Mivel a 20-as években főleg nagy szőnyegek borították a padlót, így mi magunk is követhetjük ezt a trendet. Főleg hatalmas, geometrikus mintázatú szőnyegekkel.
  • Apropó, mielőtt elfednénk a padlót hatalmas szőnyegekkel, aktuális laminált borításunkat egyből trendivé változtathatjuk egy felcsiszolással.
  • Ne féljünk a különleges, már-már bizarr dísztárgyaktól, vagy képektől. A Boldog Békeidők korszakában a bohémság a társadalom egyik összetartó eleme volt, legyünk hát mi is bohémak!
  • Ha nagyméretű bútorokban gondolkodunk, próbáljunk meg finom vonalvezetésűt találni magunknak. Például a nagy lépcsőktől örökölt csigavonal kiváló példa a kecses, ám folytonos vonalvezetéshez.
  • Ha fa felületeket választunk dekorelemként, a legjobb választás a vastag erezetű, erőteljesebb színű fa, például a dió, vagy mogyoró.

Végezetül pedig jöjjön egy galériányi art deco inspiráció.


 

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette