Mobil Otthon
A gördülékeny megoldás


Magyarország első és legnagyobb moduláris ház készítésével foglalkozó cége vagyunk. Megalapításunk óta több, mint 2500 db házat telepítettünk sikeresen. Ez összesen átlagosan 150.000 nm alapterületnek felel meg, ami közel 14db Puskás Stadion méretével egyezik meg.

Így tartsa karban mobilházát!

Mobilház karbantartás – a tartós otthonért

Ahogy minden más lakhatási formával, úgy a mobilházzal is időről időre foglalkozni kell annak érdekében, hogy hosszú éveken keresztül élvezhessük. Szerencsére odafigyeléssel, rendszeres ellenőrzéssel, és apró munkákkal akár 50 évig is megtarthatjuk otthonunk eredeti állapotát. Lássuk, mik ezek, milyen gyakran érdemes őket elvégezni, és hogyan!

Festés

Mobilházaink gyártása során rengeteg fa elemet használunk, amit otthonunk használata során érdemes felületkezelni, vagyis festeni. A festés nem csupán esztétikai beavatkozás; rendszeres lazúrozással a fenyőfából készült fa felületek évekig megőrzik minőségüket. A festék – behatolva a fába – felállítja a rostokat, és újra ellenállóvá teszi a fa felületét az időjárás viszontagságaival szemben.

Pici felületcsiszolás, nedves törlés és száradás után érdemes évente átfesteni mind a terasz fenyő burkolatát, mind pedig a pergolákat és a homlokzat fenyő felületeit Tikurilla olajos lazúr festékkel, garantálva ezzel a fa felütetek tartós frissességét.

Ezen kívül csupán a homlokzat festett felületeit kell frissítő festéssel 3 évente ellátni annak érdekében, hogy hosszú évekig garantálhassa mobilháza maximális minőségét.

Vízelvezetés biztosítása

Mobilházainkban – mint minden más lakóház esetén – az egyik legnagyobb veszélyt a nem megfelelően elvezetett víz okozza, így ezt érdemes rendszeresen ellenőrizni, és baj esetén megtenni a szükséges óvintézkedéseket. A vízzel leginkább az átmeneti évszakokban gyűlhet meg a bajunk, de a nagy téli olvadások és a nyári zivatarok is megnehezíthetik a hétköznapokat. Fontos megjegyezni, hogy nem önmagában az esővel van baj, hanem azzal, ha valamilyen módon korlátozódik az elvezetődése. Ez történhet több okból is: megsérül a mobilház bitumenes lemezfelülete, rongálódik vagy tömítődik az ereszrendszer, vagy sérült a homlokzat.

Az előbbi esetében mindenképpen javasoljuk, hogy haladéktalanul keresse meg értékesítő kollégánkat, hogy meg tudjuk kezdeni a javítási munkálatokat. Az ereszt nagy viharok után mindenképpen érdemes ellenőrizni, mert a nagy szél rengeteg levelet és egyéb szennyeződést vihet fel a tetőre, és ezáltal a vízelvezető rendszerbe, ami dugulást, ezáltal ázást okozhat. Hasonló a helyzet, ha sérül az eresz, hiszen ekkor is eldugulhat, vagy kilyukad, ezáltal olyan helyen gyűjtve a vizet, ahol nem kellene.

A homlokzat sérülése pedig azért veszélyes, mert víz kerülhet alá, ami árt a szigetelésnek, továbbá nem esztétikus, ezért mihamarabb javítani érdemes.

mobil-otthon
Többet szeretnél megtudni

Fedezze fel a mobilházak legújabb technológiai fejlesztéseit és innovációit blogunkban. Friss információkat nyújtunk az új mobilház modellekről, építési technológiákról és fenntartható megoldásokról. Ismerje meg a legújabb trendeket és fejlesztéseket ebben az innovatív iparágban, hogy inspirálódhasson és tájékozódhasson az otthontervezés területén!

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Mindent az ADAX norvég, elektromos fűtésrendszerről

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a...

2024.02.28.

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

A hónap enteriőr stílusa – minimalista

Enteriőrök stílusos mobilházáhozCikksorozatunkban minden hónapban más-más enteriőr stílust mutatunk be képes illusztrációkkal, felületek...

2024.02.28.

Mekkora mobilházat válasszak?

Mekkora mobilházat válasszak?

Élvezze mobilháza nyújtotta összes lehetőségetSoron következő cikkeinkben olyan jellemzőit ismertetjük mobilházainknak, melyekkel kihaszná...

2024.02.28.

Az oldalt a DebSzoftver.hu készítette