!DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Érezze otthon magát télen-nyáron

Ahhoz, hogy az általunk gyártott mobilházaink télen-nyáron komfortosak legyenek, olyan szigetelési technológiát alkalmazunk, mely visszaveri a beérkező napsugarakat, és energiatakarékos fűtésrendszer segítségével biztosítjuk egész évben az egyenletes meleget otthonában.

ADAX elektromos fűtésrendszer – az energiatakarékos megoldás

Északon az éjszakák bizony hidegek, a norvégoknál ezt jobban kevesen tudják. Nem meglepő tehát, hogy pont ők azok, akik innovatív fűtési technológiákkal állnak elő, melyek egyszerűek, gazdaságosak és letisztultak. Pontosan ezen jellemzőik alapján döntöttünk mi is úgy, hogy az általunk gyártott mobilházak választott fűtésrendszerei közül az egyik pontosan a ADAX rendszere lesz. Ráadásul szuperül mutat bármilyen minimál berendezésű otthonban. Lássuk, hogyan működik a gyakorlatban:

A fűtés elve

A falra szerelt fűtőelem egy speciális, nem izzó kerámialapot tartalmaz, mely gyakorlatilag korlátlan élettartammal rendelkezik. A fűtőtestben nem található semmilyen mozgó alkatrész, így semmilyen zajt nem ad ki működés közben. Továbbá a mozgó alkatrészek hiánya a meghibásodásokat is kiküszöböli.

Maga a szerkezet fűtési elve az időjáráson alapul, tehát roppant egyszerű: az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a kerámia fűtőbetét felmelegíti, ami a fizika törvényei szerint a frontlapon található kivezető rácson keresztül felemelkedik. Mivel a készülék ventilátort semt tartalmaz, így nem fújja a levegőt, hanem a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti, egyenletes hőmérsékletet teremtve ezzel az egész mobilházban.

A fűtőpanelek teljesítményei 250-2000 W-ig változnak, és különböző méretekben léteznek. További előnyük kis helyigényük: felszerelve is csupán 9 cm a faltól mért vastagságuk.

Működtetés

A rendszer – ahogy fentiekben is olvasható – roppant egyszerű elemekből áll össze, és nem tartalmaz semmilyen motort, ventilátort, vagy közeget, emiatt kedvező az ára, de ami még fontosabb: maximális hatékonysággal és hőveszteség nélkül tud működni.

Továbbá sejthető az is, hogy működtetése is követi letisztult formatervét. Nos, ez így is van: az elektromos fűtésrendszer működtetését a paneleken található elektromos termosztátok biztosítják, melyekkel akár helységenként szabályozható a hőmérséklet. Ezek a termosztátok nagy pontosággal érzékelik a szoba hőmérsékletét, és maximum 0,5 foknyi eltérést engedélyeznek a beállított hőfokhoz képest.

Emellett programozható is az egész rendszer, a programozásnak köszönhetően pedig még nagyobb energia-megtakarítás érhető el, a kényelemről nem is beszélve: a programozott termosztátok segítségével ugyanis automatikusan felfűthető mobilháza, mire például hazaér a munkájából, vagy a család megérkezik a nyaralásból. 2 hőmérséklet határozható meg az időpontok mellett, ezek a takarék és a komfort fokozatok. Előbbire engedi a hőmérsékletet csökkenni a rendszer, ha az adott helyiség nincs használva, míg a komfort hőmérséklet az, amellett Önök jól érzik magukat az otthonukban.

Megosztás:

Ha tetszett, böngésszen korábbi cikkeink között is:

Trendi és öko berendezés kevés pénzből – hódít a raklapbútor

Fenntartható berendezések Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy a fenntarthatóság kulcskérdés a jövőnk szempontjából. Egyedi és ízléses belső dizájnt mobilházunkba pedig nemcsak méregdrága bútorok és kiegészítők megvásárlásával érhetünk el. Az utóbbi évek egyik...

Törpe összkomfort – 30 nm mobilház

30nm mobilház - összkomfortos variációk Ha egy 30nm mobilházra gondolunk, felejtsük el a zsúfolt, szük tereket: praktikus belső kialakításokkal, elválasztóelemekkel egy igazán tágas, komfortos és élhető otthont teremthetünk magunknak. Mostani cikkünkben ezt az...

A hónap enteriőr stílusa – high tech

Enteriőrök stílusos mobilházához Cikksorozatunkban hónapról hónapra különféle berendezési stílusokat mutatunk be képes illusztrációkkal, bútorokkal, kiegészítőkkel és ötletekkel, inspirációt biztosítva új mobilháza tökéletes belső terének megalkotásához. Márciusban a...

Téli hangulat felsőfokon – JOTUL öntöttvas kályha

Hangulatos téli esték A norvégok már csak tudják, mi az a hideg tél, hiszen az év nagyrészében kemény mínuszokkal találják szembe magukat. A JOTUL öntöttvas kandalló termékcsalád is ízig-vérig norvég: kellően minimál, hogy a funckionalitása érvényesüljön, és 160 év...